
Dieta mund të jetë e dobishme në parandalimin dhe luftimin e disa llojeve të anemisë.
Është e nevojshme të balancohet konsumimi i ushqimeve me hekur dhe të përmirësohet konsumimi i vitaminës C për të rritur absorbimi i hekurit nga ato burime. Prandaj, më poshtë mund të gjeni një listë të ushqime që ndihmojnë në lehtësimin dhe parandalimin e anemisë: Kërpudha
Kërpudhat janë një ushqim i shijshëm që mund të konsumohen në forma të ndryshme. Ato kanë përmbajtje riboflavinë, niacinë, hekur dhe beta-glukane, substancat që favorizojnë sistemin imunitar. Në varësi të llojit të kërpudhave që konsumohen, ajo mund të sigurojë deri në 8 mg hekur.
Domatet
Domatet përmbajnë dy përbërje të rëndësishme për të luftuar aneminë: vitamina C dhe likopeni. Vitamina C ndihmon trupin të thithë hekurin më lehtë dhe likopeni është i mirë për ta mbajtur trupin në gjendje të mirë dhe për të parandaluar lodhjen e panevojshëm. Këto perime janë gjithashtu të pasura me betakarotinë dhe vitaminë E.
Vezët
Vezët janë një nga ushqimet me përmbajtjen më të lartë të proteinave, por gjithashtu janë të mbushura me vitamina dhe antioksidantë që ndihmojnë trupin tuaj të luftojë aneminë. Një vezë e madhe ka 1mg hekur.
Arra
Arrat janë një tjetër burim i shkëlqyeshëm hekuri, dhe ato kanë shije të shkëlqyeshme në të njëjtën kohë.
Shega
Shega përmban vitaminë C, hekur, vitamina A dhe E, si dhe fibër dhe potas. Shega ndihmon në zvogëlimin e simptomave të anemisë si pafuqia, marramendja, dhe humbja e dëgjimit.